Specialiștii francezi atrag atenția că medicamentele antiinflamatoare pot agrava evoluția Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 15.03.2020

Autoritatile sanitare franceze avertizeaza ca antiinflamatoarele folosite in tratarea COVID-19 pot agrava boala si ca ar trebui administrat paracetamol, nu ibuprofen sau cortizon.

Pe aceeași temă

Olivier Veran, ministrul francez al Sanatatii, care este medic neurolog, a scris sambata pe Twitter: „Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon etc) poate fi un factor in agravarea infectiei. In caz de febra, luati paracetamol. Daca deja luati medicamente antiinflamatoare, cereti sfatul medicului".

Oficialii din sanatate subliniaza ca medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute ca fiind un risc pentru cei cu boli infectioase, pentru ca acestea tind sa diminueze raspunsul sistemului imunitar al organismului.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca pacientii ar trebui sa aleaga paracetamol pentru ca „reduce febra fara a contraataca inflamatia”.

Jean-Louis Montastruc, seful departamentului de farmacologie de la un spital din Toulouse, a declarat pentru RTL Radio: „Medicamentele antiinflamatoare cresc riscul complicatiilor cand exista febra sau infectie”.

Veran a spus, in interventia sa zilnica, ca evolutia si raspandirea coronavirusului este "rapida si reala", dar ca 98% dintre cei bolnavi au fost vindecati. Bilantul de pana acum al Frantei este de 5.000 de cazuri de infectare si 91 de decese.

În Franța s-au luat măsuri drastice pentru evitarea aglomerației. De sâmbătă noapte sunt închise toate barurile, restaurantele, cluburile, sălile de cazino, magazine, cu excepția celor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor.

Turnul Eiffel, Chateau de Versailles, Louvre, Musee d'Orsay si Centre Pompidou se numara intre institutiile franceze care sunt inchise. In regiunea Paris, nu se mai fac slujbe religioase în lăcașurile de cult.

Scolile din tara vor fi închise începând de luni, astfel ca 12,4 milioane de elevi vor sta acasa. Ministrul Educatiei, Jean-Michel Blanquer, a spus ca ei vor urma sa invete online.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22