Spidermanul Alain Robert a escaladat Turnul T1 din Paris fără dispozitive de siguranţă

E.b. | 01.09.2016

Cascadorul Alain Robert, supranumit ”Spidermanul francez”, a escaladat Turnul T1 din cartierul La Défense din Paris, miercuri, fără dispozitive de siguranţă, în cadrul unei campanii care militează împotriva violenţei domestice, informează Reuters.

Pe aceeași temă

  

El a realizat această cascadorie periculoasă în cadrul unei campanii care militează pentru eliberarea lui Jacqueline Sauvage, o femeie din Franţa care a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru uciderea soţului ei, un bărbat deosebit de violent, conform News.ro.

 

Devenind un veritabil simbol al luptei împotriva violenţei domestice, Jacqueline Sauvage a fost eliberată condiţionat printr-un decret semnat de preşedintele Hollande în luna februarie, în urma unei cereri depuse de fiicele ei şi de o campanie naţională ce a adunat un număr impresionant de semnături. Eliberarea condiţionată, devenită posibilă prin graţierea prezidenţială, a fost însă respinsă de o instanţă franceză la începutul lunii august.

 

Miercuri, angajaţii firmelor care au birouri în clădirea-turn T1 din Paris au urmărit ascensiunea cascadorului francez, în vârstă de 54 de ani.

 

El s-a filmat singur în timp ce escalada cu mâinile goale această clădire înaltă de 185 de metri şi a purtat asupra lui o cameră ce filmează la 350 de grade. La un moment dat, s-a oprit din ascensiune pentru a scrie un mesaj pe geamul de sticlă al unui birou.

 

Alain Robert a reuşit să escaladeze turnul T1 şi a ajuns pe acoperişul acestuia în mai puţin de 30 de minute.

 

După aceea, cascadorul francez a fost dus la o secţie de poliţie pentru a fi chestionat, dar, la fel ca în cazul cascadoriilor sale precedente, a fost eliberat foarte repede.

  

Alain Robert a escaladat deja mai mulţi zgârie-nori din lume, precum Burj Khalifa, cel mai înalt bloc-turn din lume (828 de metri), situat în Dubai, dar şi turnurile Eiffel şi Montparnasse din Paris, Empire State Building din New York şi Golden Gate Bridge din San Francisco. Multe dintre cascadoriile sale au fost realizate în cadrul unor campanii ce militau pentru diverse cauze, precum ajutorarea victimelor cutremurului din Nepal şi cercetările împotriva căderii părului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22