Spitalul din Wuhan recunoaște că medicul care a avertizat lumea despre coronavirus a murit

Redactia | 07.02.2020

După ce a negat că medicul a murit, spitalul din Wuhan recunoaște că Li Wenliang, medicul care a avertizat lumea despre coronavirus, a murit.

Pe aceeași temă

Medicul chinez Li Wenliang - cel care avertizase, încă din decembrie 2019, despre pericolul unui nou virus de tipul SARS - a murit din cauza infecției cu coronavirusul 2019-nCoV.

Joi au circulat informații contradictorii despre decesul doctorului, dar autoritățile chineze au sfârșit prin a confirma că medicul a încetat din viață.

Spitalul Central din Wuhan a anunțat că medicul Li Wenliang a murit, transmite CNN. Confirmarea vine după o serie de informații contradictorii despre starea acestuia, informații care au venit, pe de o parte, din partea presei chineze, iar de cealaltă parte, din partea spitalului.

Doctorul Li a murit în primele ore ale dimineții de vineri (ora locală). „Oftalmologul spitalului nostru, Li Wenliang, contractase, din nefericire, coronavirusul în timpul activităților desfășurate pentru a lupta împotriva epidemiei”, anunță un comunicat al Spitalului Central din Wuhan.

„Decesul a fost pronunțat la ora 2:58, pe 7 februarie, după ce încercările de a-l resuscita nu au avut succes”, precizează sursa citată.

Joi seara, mai multe instituții media din China, controlate de stat, anunțaseră moartea lui Li, veste care pe rețelele sociale a fost întâmpinată cu profundă tristețe, dar și cu multă furie.

Au urmat câteva ore de confuzie, după ce Spitalul Central din Wuhan a transmis un comunicat prin care anunța că dr. Li este încă în viață, dar într-o condiție critică și preciza că se fac eforturi pentru a fi resuscitat. Ca urmare, presa de stat din China care difuzase știrea cu moartea medicului și-a șters anunțurile făcute pe Twitter.

În cele din urmă, spitalul a confirmat moartea tânărului medic. Avea 34 de ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22