Stat Islamic a revendicat atentatul cu bombă de la supermarketul din Sankt Petersburg

E.b. | 30.12.2017

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul de miercuri, soldat cu 13 răniţi, într-un supermarket din Sankt Petersburg. Explozia a fost provocată de o bombă artizanală lăsată în zona de depozitare a bagajelor, a anunţat Comitetul naţional antiterorist (NAK).

Pe aceeași temă

  

Este vorba despre un comunicat difuzat de Amaq, organul de propagandă al SI, transmite AFP, preluată de Agerpres.


"Atacul care a vizat alaltăieri un centru comercial din Sankt Petersburg a fost realizat de un grup dependent de SI", arată comunicatul transmis vineri de agenţia de presă a SI.


Un număr de 13 persoane au fost rănite miercuri seara în explozia unei bombe artizanale într-un supermarket din Sankt Petersburg, al doilea oraş din Rusia, situat în nord-vestul ţării.

 

Preşedintele Vladimir Putin a calificat această explozie ca un "act terorist".


Explozia a fost provocată de o bombă artizanală lăsată în zona de depozitare a bagajelor, a anunţat Comitetul naţional antiterorist (NAK).


"O bombă artizanală lăsată în spaţiul de bagaje a explodat" în acest supermarket al lanţului Perekriostok, a precizat NAK, într-un comunicat, referindu-se de asemenea la "echivalentul a 200 de grame de TNT".


Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de SI şi ramura siriană a grupării Al-Qaida după debutul intervenţiei sale militare în Siria, pe 30 septembrie 2015.


Pe 3 aprilie, metroul din Sankt Petersburg a fost vizat de un atentat care s-a soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi şi care a fost revendicat de o grupare puţin cunoscută legată de Al-Qaida.


La mijlocul lunii decembrie, serviciile ruse de securitate au anunţat că au dezmembrat, cu ajutorul informaţiilor transmise de CIA, o celulă a SI care pregătea atentate, pe 16 decembrie, la Sankt Petersburg, în special la foarte vizitata catedrală Kazanski. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22