Stat Islamic revendică atacul de la Charleroi. Un alt bărbat cu macetă, reţinut la Liege

E.b. | 07.08.2016

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul terorist din oraşul belgian Charleroi. Ieri, două poliţiste au fost atacate şi rănite cu o macetă de către un bărbat care striga: "Allahu Akbar".

Pe aceeași temă


 

Anunţul a fost făcut de agenţia de propagandă Amaq, afliată Statului Islamic, la puţin timp după ce premierul belgian a confirmat că a fost vorba despre un act terorist. 

 

Astăzi, un alt bărbat înarmat cu o macetă a fost reţinut de poliţişti în oraşul Liege, înainte de a răni pe cineva - un cartier din Liege a fost evacuat, după ce un bărbat înarmat cu o macetă a fost văzut în zonă, au anunţat autorităţile, precizând că suspectul, de origine turcă, a fost reţinut, conform Russia Today.

 

Atacatorul poliţistelor (K.B), un algerian de 33 de ani, locuia în Belgia de patru ani şi era cunoscut poliţiei doar pentru infracţiuni minore, nu pentru acte de terorism.

 

Cele două agente rănite de algerian, dintre care una grav, sunt acum în afara oricărui pericol.

 

Între timp, şeful guvernului a anunţat că armata va fi trimisă pe străzi şi în oraşele de provincie, nu doar în capitala Bruxelles, pentru a preveni atacuri similare celui de ieri de la Charleroi, conform digi24.ro.

 

 


Charles Michel, premierul Belgiei: „Am fost informaţi de parchetul federal că o anchetă pentru tentativă de asasinat terorist a fost demarată rapid, pe baza mai multor elemente care au apărut. În numele Consiliului de Securitate şi al Guvernului, salut curajul extraordinar de care au dat dovadă poliţistele care au fost ţintele acestui atac foarte grav, au reacţionat cu sânge rece, exemplar. Trebuie să ne păstrăm sângele rece, să evităm panica. Trebuie să ţinem situaţia sub control şi facem asta cu ajutorul serviciilor de securitate.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22