Stat Islamic revendică atacul din Germania, dar autorităţile neagă implicarea jihadiştilor

E.b. | 19.07.2016

În timp ce Joachim Herrmann, ministrul de interne al landului Bavaria, spune că nu există indicii care să sugereze că atacatorul afgan care, înarmat cu un topor și un cuțit, a rănit mai multe persoane într-un tren în sudul Germaniei, ar avea legături cu vreo rețea teroristă, Stat Islamic revendică atacul.

Pe aceeași temă

 

 

Un afgan de 17 ani, înarmat cu un topor şi cu un cuţit, a atacat luni seară mai mulţi pasageri dintr-un tren regional care circula în sudul Germaniei. Patru persoane au fost rănite, iar agresorul a fost împuşcat mortal de poliţişti.

 

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul din tren, conform AFP, care citează agenției Amaq, apropiată ISIS.
Stat Islamic susține că tânărul solicitant de azil, de numai 17 ani, care a rănit patru persoane într-un tren în apropiere de Wurzburg (sudul Germaniei) înainte de a fi împușcat de poliție, este unul dintre "combatanții".

 

Conform lui Joachim Herrmann, nu există dovezi care să sugereze că atacatorul afgan care a rănit cu un topor și un cuțit călătorii aflaţi într-un tren în sudul Germaniei ar avea legături cu vreo rețea islamistă teroristă, dar a precizat că ancheta este încă în desfășurare, conform Reuters.
Herrmann a mai spus pe de altă parte că atacul din tren nu este un motiv de suspiciuni generalizate la adresa refugiaților. El a adăugat că germanii nu pot înceta să mai meargă cu trenul și nu vor permite atacatorilor să le distrugă viețile.

 

Ministrul federal de Interne, Heiko Maas, a spus că tânărul atacator este un "lup singuratic" şi  că astfel de incidente sunt dificil de oprit. "Este dificil să descurajezi 'lupii singuratici', care nu își coordonează acțiunile cu terțe părți", a spus Heiko Maas la postul tv N24.

 

Anterior, ministrul de Interne din Bavaria,  anunţase că autorităţile au descoperit un drapel al organizaţiei Stat Islamic, desenat de mână, în camera refugiatului afgan. El a mai precizat că două dintre persoanele rănite sunt în stare foarte gravă, iar şansele lor de supravieţuire sunt mici.

 

În Germania s-au înregistrat anul trecut peste un milion de migranţi, dintre care peste 150.000 de afgani.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22