Statele Unite reiau de astăzi sancțiunile împotriva Iranului. Trump: Vin sancțiunile!

Redactia | 05.11.2018

Donald Trump a publicat vineri pe Twitter o parafrază din serialul tv ”Game of Thrones”, cu mesajul "Sanctions are coming" ("Sancţiunile vin").

Pe aceeași temă

 

E modul inedit în care președintele SUA a salutat apropiata reimplementare a sancţiunilor contra autorităţilor de la Teheran, ridicate în urma acordului internaţional din 2015 ce vizează dosarul nuclear iranian, din care SUA s-au retras ulterior, informează AFP , preluat de Agerpres. 

 

Vineri, Statele Unite au confirmat oficial că vor relua luni, 5 noiembrie, toate sancţiunile ce au fost ridicate în virtutea acordului semnat între Iran şi marile puteri ale lumii pentru a împiedica această ţară să se înzestreze cu bomba atomică.

 

O primă tranşă de măsuri punitive au fost deja reinstaurate în august.

 

Președintele SUA Donald Trump a publicat pe contul său de Twitter, fără niciun al comentariu, o fotografie care îl arată în picioare, purtând un costum albastru şi o cravată roşie, cu privirea îndreptată spre partea stângă. Fotografia este însoţită de mesajul "Sanctions are coming" ("Sancţiunile vin"), o referire evidentă la "Winter is coming", o frază celebră din universul serialului de televiziune "Game of Thrones", care a dat şi titlul primului episod al acestei producţii.

 

Sub această frază-slogan apare menţiunea "5 noiembrie", care anunţă că sancţiunile contra Iranului vor fi reluate la această dată calendaristică.

 

O altă referire la "Game of Thrones" constă în faptul că literele "O" din mesajul online al preşedintelui american sunt străbătute de trei linii verticale, după modelul logoului oficial al acestei producţii TV.

 

Reprezentanţii postului HBO, care produce şi difuzează serialul "Game of Thrones", au reacţionat imediat pe Twitter.

 

"Cum se spune 'deturnarea unei mărci înregistrate' în dothraki?", au scris reprezentanţii HBO.

 

Acest răspuns subtil face referire la o limbă imaginară vorbită de un trib de călăreţi şi de regina Daenerys Targaryen din cunoscutul serial TV.

 

Mesajul preşedintelui american nu a fost apreciat nici de două dintre protagonistele show-ului de televiziune.

 

"Bleah!", a reacţionat, printr-o interjecţie ce marchează dezgustul, actriţa Sophie Turner - interpreta personajului Sansa Stark din "Game of Thrones" - în urma mesajului publicat de Donald Trump pe Twitter.

 

Actriţa Maisie Williams, interpreta personajului Arya, sora mai mică a Sansei Stark, a distribuit fotografia preşedintelui american, însoţită de mesajul "Not today!" ("Nu astăzi!").

 

"Game of Thrones", produs de HBO şi care se va încheia anul viitor după difuzarea celui de-al optulea sezon, este cel mai premiat serial fantasy din istoria Emmy Awards, cele mai prestigioase recompense atribuite de industria de televiziune americană. Această producţie se bucură de un succes uriaş în lumea întreagă şi are numeroşi admiratori.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22