Statul Islamic ameninta Rusia cu atacuri iminente: Sangele va curge ca un ocean

Tudor Despina | 12.11.2015

Rusia va fi atacata „foarte curand”, ameninta jihadistii Stat Islamic intr-o inregistrare video. La inceputul lunii Noiembrie, liderul Al Qaida a facut un apel la unificarea islamistilor impotriva americanilor si a rusilor.

Pe aceeași temă

 

Curand, foarte curand, sangele va curge ca un ocean”, e mesajul transmis de divizia media a SI, potivit Reuters care citeaza grupul de monitorizare SITE.

 

Oficiali din serviciile de informatii occidentale suspecteaza grupul radical sunit pentru plantarea unei bombe in avionul rusesc de pasageri care s-a prabusit acum doua saptamani in Peninsula Sinai din Egipt.

 

La inceputul lunii Noiembrie, liderul retelei teroriste Al Qaida a cerut islamistilor sa renunte la orice lupta interna si sa-si unifice eforturile in lansarea de atacuri impotriva americanilor, a rusilor, a alawitilor si a gruparii Hezbollah.

 

“Americanii, rușii, iranienii, alawiții ( doctrină religioasă de care aparțin Bashar al-Assad și clanul său) și Hezbollah își coordonează războiul împotriva noastră. Oare nu putem să punem capăt luptei dintre noi pentru a ne direcționa eforturile împotriva lor?”, transmite Al-Zawahri intr-o inregistrare video publicata pe internet la inceputul lunii.

 

Referirile sugereaza ca inregistrarea a fost facuta dupa ce Rusia a lansat campania de raiduri aeriene in Siria, la finalul lunii Septembrie.

 

Statul Islamic, gruparea radicala jihadista care controleaza vaste teritorii din Siria si Irak, a declarat jihadul – “razboiul sfant” – impotriva SUA si a Rusiei, ca raspuns la atacurile lansate impotriva luptatorilor sai, in Siria.

 

Expertii in securitate avertizeaza ca o eventuala cooperare consolidata intre Al Qaida si SI ar complica si mai mult eforturile pentru stabilizarea situatiei din Orientul Mijlociu, acolo unde gruparile militare si paramilitare au castigat influenta constanta in urma revoltelor “Primaverii Arabe”, in 2011.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22