Steve Bannon, fost șef al campaniei electorale a lui Donald Trump, a fost arestat în New York

Laurentiu Gheorghe | 20.08.2020

Fostul consilier al președintelui Donald Trump, Steve Banon a fost arestat sub acuzația formulată de procurorul din Mahattan pentru deturnare de fonduri la o acțiune de strângere de fonduri online.

Pe aceeași temă

Acuzația este legată de schema online de strângere de fonduri „Noi Construim Zidul” (We Buid The Wall), (este vorba de celebrul zid dorit de președintele Trump la granița cu Mexicul), din donații private. Bannon a fost arestat alături de Brian Kolfage, Andrew Badolato și Timothy Shea, toți patru fiind implicați în această acțiune de colectare de fonduri începută în 2018. Procurorii îi acuză că și-au încălcat angajamentul să nu folosească „niciun cent” în interes personal din banii strânși prin intermediul aplicației GoFundMe și altele asemănătoare și și-au decontat cheltuieli personale cifrate la sute de mii de dolari. Dintre cei patru, Kolfage este cel mai vizat pentru că a utilizat o mare parte din sumele colectate pentru a-și finanța un stil de viață extravagant, arată procurorii în rechizitoriu.

Conform actului de acuzare, Bannon împreună cu cei trei parteneri au promis donatorilor că zidul va fi construit din fonduri private și că nu se vor atinge de bani, fiind o „organizație bazată pe voluntariat”. În realitate „sute de mii de dolari au fost sifonați din campania de donații”, scriu procurorii din New York.

Conform AP, avocatul lui Bannon nu a putut fi contactat joi dimineață iar purtătorul de cuvânt nu a dorit să facă deocamdată niciun fel de comentariu referitoare la arestările de joi dimineață și la acuzațiile ce li se aduc celor patru.

Bannon, fost director al site-ului conservator Breitbart News, urmează să fie prezentat în fața unui judecător federal. Acesta este acuzat de fraudă și spălare de bani, infracțiuni care îi pot atrage o pedeapsă maximă de 20 ani de închisoare.
Au mai fost reținuți: Brian Kolfage, 38 de ani, fondatorul proiectului "We Build The Wall", Andrew Badolato, 56 de ani, și Timothy Shea, 49 de ani.
În total, "We Build The Wall" a reușit să strângă peste 25 de milioane de dolari, potrivit procuraturii.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22