Stoltenberg a avertizat Rusia să nu atace liniile de aprovizionare cu arme a Ucrainei

L. G. | 09.03.2022

Secretarul general al NATO a avertizat că un atac rusesc asupra liniilor de aprovizionare ale națiunilor aliate care sprijină Ucraina cu arme și muniții ar reprezenta o escaladare periculoasă a războiului.

Pe aceeași temă

Jens Stoltenberg a făcut aceste afirmații marți, într-un interviu acordat CBC News, în timp ce vizita baza și poligonul de antrenament al NATO din Letonia.

„Aliații ajută Ucraina să își susțină dreptul la autoapărare, care este consacrat în Carta ONU”, a spus Stoltenberg.

„Rusia este agresorul iar Ucraina se apără. Dacă există vreun atac împotriva vreunei țări NATO, a unui teritoriu NATO, acest lucru va declanșa articolul 5”.

Articolul 5 este clauza de autoapărare din tratatul fondator al NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor celor 30 de națiuni membre.

Statele Unite și aliații săi, inclusiv Canada, s-au angajat într-o cursă contra cronometru pentru a trimite arme și muniții în Ucraina, care este atacată pe mai mult fronturi de armata Rusiei din 24 februarie.

O serie de voci din comunitatea de informații a Statelor Unite se tem că Moscova ar putea încerca să oprească fluxul de arme care intră în Ucraina, fie prin lovituri aeriene, fie cu ajutorul artileriei cu rază lungă. Armele care vin din Occident sunt descărcate în țările de graniță, precum Polonia, și apoi expediate pe cale terestră.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22