Stoltenberg da asigurari UE ca Trump va respecta toate angajamentele SUA fata de NATO

Dora Vulcan | 15.11.2016

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a spus, marti, ca presedintele ales al SUA, Donald Trump, va respecta toate angajamentele pe care Statelor Unite le-a luat fata de NATO, dupa ce acesta a spus in campania electorala ca va conditiona continuarea participarii financiare a SUA la alianta nord-atlantica.

Pe aceeași temă

 

 

 

Trump va face ceea ce a promis pnetru ca NATO este importanta atat pentru Europa cat si pentru SUA, spune secretarul general al NATO, citat de Reuters.  Jens Stoltenberg s-a declarat "absolut de acord" cu Donald Trump in privinta unei cresteri a cheltuielilor de aparare de catre aliatii europeni. "Acesta este mesajul liderilor americani de mulți ani. Un lucru bun este că observăm acum că europenii sunt efectiv în curs de a investi mai mult în apărare'', a continuat el.

 

 

Stoltenberg s-a referit planul adoptat de cele 28 de state membre ale UE care cuprinde obiectivele pe termen mediu ale apararii europene consolidate, capabile sa puna in actiune mijloace operationale externe si sa le coordoneze cu o structură permanenta. 

 

 

 

În prezent, doar cinci state membre ale NATO alocă apărării cel puțin 2% din PIB: Statele Unite, Marea Britanie, Grecia, Polonia și Estonia.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22