Stoltenberg: Trupele NATO ar putea ramane in Afganistan mai mult decat era prevazut

Paul Cristescu | 09.10.2015

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat ieri ca s-ar putea ca un numara mai mare de soldati ai Aliantei sa ramana in Afganistan mai mult decat era prevazut initial.

Pe aceeași temă

 

"Simt ca multi aliati sunt dispusi sa ramana mai mult timp daca va fi nevoie", a declarat Jens Stoltenberg, conform Hotnews.
 

Fortele afgane au recucerit orasul strategic Kunduz, din nordul tarii, insa ocuparea sa pentru scurt timp de catre talibani, luna trecuta, a subliniat preocuparile privind capacitatile fortelor de securitate afgane, antrenate de NATO.
 

CITITI SI: VIDEO Jens Stoltenberg: NATO va va apara, NATO e pe teren, NATO e pregatita

 

Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, le-a cerut aliatilor, la reuniunea de joi, sa ia in considerare mentinerea unui nivel mai mare al trupelor, pentru a oferi mai mult timp necesar antrenarii fortelor afgane. El a precizat ulterior ca "mai multe tari au indicat ca sunt dispuse sa-si schimbe planurile". 

 

"Acum trebuie sa vedem cum vom proceda si daca vom ramane mai mult timp", a declarat ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen.
 

Planul actual prevede ca Statele Unite sa isi reduca nivelul trupelor la 1.000 de militari dupa 2016, dar acest aspect este in curs de revizuire. Carter si comandantul militar american din Afganistan, generalul John Campbell, insista pentru mentinerea unui nivel mai mare al fortelor din Afganistan.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22