Strategia de securitate a Rusiei: SUA reprezinta o amenintare

Iulian Popescu | 03.01.2016

Pentru prima dată, în strategia de securitate realizată de Kremlin se precizează că SUA reprezintă o amenințare pentru Rusia.

Pe aceeași temă

 

Nou strategie o înlocuiește pe cea din 2009, care nu menționa nimic despre SUA și NATO.

 

Statele Unite sunt o ameninţare pentru Rusia - aşa scrie în noua strategie de securitate a Moscovei. Aceasta înlocuieşte documentul din 2009, care nu făcea nicio referire la Statele Unite sau la NATO.

 

Documentul se numeşte "Despre Strategia de Securitate Naţională a Federaţiei Ruse" şi a fost semnat de preşedintele Vladimir Putin chiar în prima zi din acest an.

 

Unele puncte reprezintă un semn clar al deteriorării relaţiilor Moscovei cu lumea occidentală. Statele Unite ale Americii sunt considerate una dintre ameninţările la adresa securităţii nationale a Rusiei - o formulare fără precedent în ultimul deceniu.

 

De asemenea, este pentru prima dată, în ultimii ani, când se face referire la NATO.

 

În legătură cu situaţia din Ucraina şi anexarea peninsulei Crimeea, documentul menţionează că Statele Unite şi Uniunea Europeană au susţinut o lovitură de stat anticonstituţională în Ucraina, care a dus la conflict militar şi o profundă divizare a societăţii ucrainene.

 

Rolul Rusiei a crescut în rezolvarea conflictelor internaţionale - de aceea, Statele Unite şi aliaţii lor reacţionează, pentru că vor să îşi păstreze ei rolul dominant - se mai arată în noua strategie de securitate a Rusiei, prezentată de StiriTVR.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22