Strelet ii critica pe deputatii PLDM care colaboreaza cu Plahotniuc: Condamn şantajul

Vlad Toma | 12.01.2016

Valeriu Strelet, liderul Partidul Liberal Democrat din Moldova, a declarat ca regreta decizia celor 7 deputati ai partidului sau care au decis sa participe la formarea unei noi majoritati parlamentare si la investirea unui nou Cabinet de Ministri, informeaza Radio Chisinau.

Pe aceeași temă

 

"Vom urmari indeaproape cum vor decurge discutiile si cine va fi candidatul noii majoritati. Regretam ca colegii nostri au decis sa sustina in asemenea mod formarea unei coalitii de guvernare. De asemenea regretam ca acestia au decis sa se integreze in aceasta majoritate", a spus Strelet, citat de Radio Chisinau.
 

Fostul premier a precizat ca au existat presiuni puternice in acest caz: "Condamnam santajul din politica si amenintarile. Consideram ca trebuie sa ne urmam aceste deziderate. Acest fenomen de extindere a influentei politice a unui partid oligarhic si asupra Guvernului este periculoasa. Pentru noi e o surpriza neplacuta ceea ce s-a intamplat".
 

Dupa saptamani intregi de discutii, la Chișinău a fost creată o nouă majoritate parlamentară, formată din democrați, cei 14 deputați plecați de la comuniști și din liberali, care s-au alăturat grupului duminică. Numele vehiculat pentru poziția de premier este Vlad Plahotniuc, liderul PDM, un miliardar considerat apropiat Moscovei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22