SUA anunță un nou ajutor militar de 675 de milioane de dolari pentru Ucraina

L. G. | 08.09.2022

Președintele american Joe Biden a aprobat un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de până la 675 de milioane de dolari, a anunțat joi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează CNN.

Pe aceeași temă

„Ieri, președintele Biden a aprobat cea mai recentă tranșă de asistență americană pentru Ucraina, în valoare de până la 675 de milioane de dolari”, a declarat Austin în declarațiile făcute joi dimineață la o reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina la baza aeriană Ramstein din Germania.

 

Austin a precizat că această asistență include mai multe „GMLRS, obuziere de 105 milimetri, muniție de artilerie și HARM-uri, Humvee-uri, ambulanțe blindate, sisteme antitanc și arme de calibru mic”.

 

Aceasta este cea de-a 20-a retragere de echipamente din stocurile americane pentru Ucraina de către administrația Biden din august anul trecut, potrivit lui Austin.

 

Austin găzduiește cea de-a cincea reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, la care participă reprezentanți din 50 de țări. Prima reuniune a avut loc în aprilie.

„Acum, vedem succesul demonstrabil al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă”, a declarat Austin. „Și, în fiecare zi, vedem hotărârea aliaților și partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperial și de nerefuzat al Rusiei. Iar noi trebuie să evoluăm pe măsură ce lupta evoluează”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22