SUA cer Rusiei sa-i aduca in fata justitiei pe responsabilii asasinarii lui Nemtov

Vlad Toma | 01.03.2016

John Kirby, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, a cerut autoritatilor de la Moscova sa rezolva cazul asasinarii opozantului rus Boris Nemtov, ucis in urma cu un an in centrul Moscovei.

Pe aceeași temă

 

"Facem apel la Guvernul rus sa faca tot ce este posibil pentru ca responsabilii pentru acest asasinat sa fie adusi in fata justitiei", a spus Kirby, citat de AFP, conform Hotnews.

 

30.000 de persoane au comemorat în stradă, duminica, la Moscova, un an de la uciderea lui Boris Nemțov. A fost cel mai mare marș organizat de opoziție după cel care a avut loc anul trecut, la două zile de la moartea lui Nemțov.

 

S-a scandat "Rusia va fi liberă" și "Nu ne este frică", la Moscova, dar și în alte orașe din Rusia, unde au avut loc marșuri. Oamenii au purtat flori, pancarte, iar unii și-au fixat pe spate ținte folosite la exercițiile de tir.

 

Nemțov, liderul opoziției ruse, a fost asasinat pe 27 februarie 2015, fiind împușcat mortal când traversa împreună cu iubita sa un pod din apropierea Kremlinului.

 

Comisia care a investigat moartea opozantului rus Boris Nemţov a anunţat la sfârșitul lui ianuarie finalizarea anchetei – executanții ar fi cinci bărbaţi din Cecenia, deja arestaţi, care ar fi acționat la ordinul unui membru al forţelor de securitate ale unui lider cecen. Familia și prietenii lui Nemțov contestă concluzia.

 

Rudele şi prietenii politicianului spun că cei desemnaţi să facă dreptate nu au avut niciun interes să scoată adevărul la lumină şi acuză un asasinat comandat politic chiar de la Kremlin.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22