SUA: E de așteptat ca Putin să recurgă la amenințări nucleare dacă războiul se prelungește

Redactia | 18.03.2022

Șeful Agenției de Informații a Apărării din SUA (DIA), arată într-o analiză citată de Bloomberg că Rusia s-ar putea „baza pe disuasiunea sa nucleară” pentru a da un semnal de forță.

Pe aceeași temă

E de așteptat ca președintele rus Vladimir Putin să utilizeze amenințări cu folosirea armelor nucleare împotriva Occidentului dacă rezistența dură a Ucrainei la invazia Rusiei va continua, arată evaluarea semnată de generalul-locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Informații a Apărării.

 

Rezistența îndârjită a Ucrainei, care duce la prelungirea războiului, precum și sancțiunile economice fără precedent ale Occidentului amenință capacitatea Rusiei de a produce muniții moderne ghidate cu precizie, a mai arătat oficialul american într-o declarație pregătită pentru o comisie din Congresul SUA.

 

„Pe măsură ce acest război slăbesc lent forța convențională a Rusiei, Moscova probabil că se va baza din ce în ce mai mult pe descurajarea sa nucleară pentru a da semnale Occidentului și pentru a-și proiecta puterea în fața publicului său intern și extern”, arată oficialul american citat de Bloomberg.

 

Reamintim că Putin a anunțat deja de la începutul invaziei că a pus arsenalul nuclear rusesc în stare de alertă sporită.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22