SUA extind sancțiunile aplicate Coreei de Nord și lovesc și în partenerii ei de afaceri

Iulian Popescu | 12.02.2016

Camera Reprezentanţilor a aprobat vineri un proiect ce extinde sancțiunile aplicate Coreei de Nord și care îi vizează și pe cei care fac afaceri cu ea. Lega va fi trimisă Casei Albe pentru a fi semnată, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

 

Legea a trecut cu un scor covârșitor, scrie Reuters – doar 2 voturi împotrivă și 408 pentru și mai rămâne ca ea să fie promulgată de preşedintele Barack Obama.

 

Sancțiunile includ înghețarea activelor, interdicții de intrare pe teritoriul SUA și refuzul de a acorda contracte guvernamentale pentru cei care facilitează sau contribuie la dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord, la activitățile de terorism cibernetic ale acesteia etc.

 

Coreea de Nord a efectuat un test nuclear în ianuarie, iar recent a utilizat tehnologie balistică pentru lansarea unui satelit.

 

În urmă cu o săptămână că a lansat pe orbită un satelit, dar statele occidentale și ONU acuză că a fost testată o rachetă intercontinentală, în realitate.

Guvenele mai multor state, printre care Coreea de Sud, Japonia, Rusia, SUA, Franța și China, au criticat noua acțiunea Phenianului, considerând-o un act de provocare majoră.

 

"Este a doua oară în doar o lună de zile când Republica Democrată Nord Coreeană alege să provoace și să amenințe nu doar securitatea peninsulei coreene, dar și a regiunii și a SUA", a declarat într-un comunicat secretarul de stat american John Kerry.

 

Lansarea a venit după doar câteva săptămâni de la un test despre care nord-coreeni susțineau că ar fi fost o bombă cu hidrogen, dar oamenii de știință occidentali au contrazis posibilitatea Phenianului de a perfecționa o astfel de armă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22