SUA isi intensifica atacurile asupra Stat Islamic si ia in considerare noi actiuni la sol

I. P. | 27.10.2015

SUA își vor intensifica atacurile împotriva grupării teroriste Stat Islamic (SI) și nu exclud că întreprinderea altor „acțiuni directe la sol”, a afirmat marți ministrul american al apărării, Ashton Carter, informează agenția de presă AFP, preluata de Agerpres.

Pe aceeași temă

„Intenționăm să ne intensificăm campania aeriană, inclusiv cu aparate suplimentare ale coaliției și ale SUA, pentru a ținti SI prin lovituri mai numeroase și mai puternice”, a declarat Carter, în fața Comisiei pentru Forțele Armate a Senatului american.

 

„Aceasta va presupune mai multe lovituri împotriva unor ținte de mare importanță ale SI, pe măsură ce sursele noastre de informații se vor îmbunătăți”, a precizat Carter.

 

„Nu vom ezita să susținem parteneri capabili să întreprindă atacuri împotriva SI sau să întreprindem noi înșine aceste misiuni, fie că este vorba de atacuri aeriene sau de acțiuni directe la sol”, a adăugat secretarul american al apărării.

 

Ashton Carter nu a precizat dacă aceste acțiuni vor fi efectuate de forțe convenționale sau de forțe speciale, însă a reiterat că nu va sprijini ideea înființării de zone de excluziune aeriană în Siria.

 

Vineri, Carter a lăsat să se înțeleagă că militari americani ar putea participa în Irak la operațiuni terestre împotriva SI, precum cea întreprinsă joi de forțele speciale în vederea eliberării de prizonieri ai SI. În această operațiune a fost ucis un soldat aerian, primul mort în Irak din 2011.

 

În timpul discursului său în fața comisiei din Senat, Carter a declarat, de asemenea, că Washingtonul se va concentra pe „trei de R”: Raqa, Ramadi și raiduri.

 

Ministrul american al apărării a făcut aceste declarații în condițiile în care coaliția militară condusă de SUA pare să efectueze mai puține atacuri aeriene ca înainte în Siria împotriva SI, fapt pe care responsabili de la Pentagon îl pun pe seama lipsei de ținte, nu pe campania aeriană lansată recent de Rusia în Siria.

 

Ofensiva lansata de rusi in ultimele trei saptamani a blocat avansul rebelilor moderati sustinuti de Occident. Vladimir Putin a respins cerintele Vestului ca Bashar al-Assad sa renunte la putere, clamand faptul ca doar poporul sirian poate decide viitorul conducerii sale.

 

CITITI SI: SUA si Moscova, din nou la negocieri pe fondul divergentelor asupra conflictului sirian

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22