SUA l-au desemnat pe „Vânătorul de naziști” să investigheze crimele de război comise de ruși

Redactia | 22.06.2022

Eli Rosenbaum se va ocupa cu investigarea crimelor de război rusești din Ucraina.

Pe aceeași temă

Fostul director al Biroului pentru Investigații Speciale din Departamentul american al Justiției, care a fost responsabil de identificarea și deportarea criminalilor de război naziști, va conduce o echipă de investigații a crimelor de război petrecute în Ucraina, transmite publicația americană The Hill.

Departamentul pentru Justiție a anunțat într-un comunicat emis marți că Eli Rosenbaum, care a lucrat în departament timp de 36 de ani, va conduce Echipa tragerii la răspundere pentru crime de război, care se va concentra pe crime de război și atrocități comise în timpul invaziei ruse din Ucraina.

Eli Rosenbaum, fostul director al Biroului pentru Investigații Speciale din Departamentul american al Justiției, stă în 1995 lângă o hartă a Germaniei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu locațiile lagărelor de concentrare naziste. Foto: Profimedia Images

„Muncind alături de partenerii noștri interni și internaționali, Departamentul Justiției va fi necruțător în eforturile noastre de a trage la răspundere fiecare persoană complice la comiterea crimelor de război, torturii și altor grave violări în timpul conflictului neprovocat din Ucraina”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-un comunicat.

Departamentul a făcut anunțul în perioada în care Garland a făcut o vizită neanunțată în Ucraina pentru a se întâlnit cu procurorul general de la Kiev și să discute despre angajamentul Statelor Unite de a ancheta pe cei responsabili de crime de război în conflictul Rusia – Ucraina.

Rosenbaum va fi responsabil de coordonarea eforturilor în cadrul Departamentului de Justiție și în restul guvernului federal, arată sursa citată. Procurorii din partea Secției Departamentului de Justiție pentru Drepturile Omului și Anchete Speciale vor lucra de asemenea cu Rosenbaum pentru a-i trage la răspundere pe autorii sau complicii crimelor de război.

Echipa va sprijini și investigația în curs a Departamentului privind potențiale crime de război aflate sub jurisdicția SUA, inclusiv rănirea și uciderea jurnaliștilor americani care relatau despre invazia rusă.

Numeroase crime de război rusești au fost raportate în timpul conflictului, inclusiv uciderea civililor și mai multe acuzații că soldații ruși au violat femei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22