SUA nici nu confirmă, nici nu infirmă transferul de ogive nucleare din Turcia în România

E.b. | 18.08.2016

Statete Unite reacţionează la articolul apărut în EurActiv, legat de presupusul transfer de ogive nucleare americane în România. Răspunsul vine după ce respectiva publicația a susţinut, citând surse independente, că Statele Unite ar fi început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, iar oficialii de la Bucureşti au negat informaţia.

Pe aceeași temă


 
Publicația EurActiv.com a susţinut, citând surse independente, că Statele Unite ar fi început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în Români. Motivul ar fi escaladarea tensiunilor dintre Washigton şi Ankara, în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie.

 

„Este politica Statelor Unite să nu confirme sau să infirme prezenţa sau absenţa armelor nucleare în vreun amplasament general sau specific”, spune, într-un comunicat remis Digi24, Henrietta Levin, purtător de cuvânt la Departamentul Apărării, conform Digi24.ro.


"Este politica SUA să nu confirme sau să infirme prezenţa sau absenţa armelor nucleare în niciun loc, general sau specific", a precizat locotenent-comandorul Patrick Evans de la departamentul de comunicare al Pentagonului, conform Medifax.

 

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a respins categoric informaţia vehiculată de jurnaliştii portalului EurActiv, iar Mihnea Motoc, ministrul Apărării,  a spus: "Categoric nu putem vorbi, reacționând la această informație, decât că este o speculație".


Materialul EurActiv.com a fost actualizat cu o reacție din partea NATO cu privire la arsenalul nuclear american pe teritoriul european. Blocul militar occidental a făcut trimitere la comunicatul final al Summitului NATO de la Varşovia: 
"Capacitatea nucleară a NATO de descurajare a unor agresiuni se bazează în parte şi pe focoasele nucleare ale Statelor Unite, care au fost desfăşurate în mai multe state europene, precum şi pe capacităţile şi infrastructura oferită de către aliaţi. Aceşti aliaţi se vor asigura că toate componentele sistemului nuclear de descurajare a unor agresiuni sunt în siguranţă, securizate şi eficiente".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22