SUA si China, acord in privinta extinderii sanctiunilor contra Coreei de Nord

Vlad Toma | 25.02.2016

Mai multi diplomati ai Consiliului de Securitate al ONU au anuntat ca SUA si China au cazut de acord asupra unei rezolutii preliminare in privinta extinderii sanctiunilor contra Coreei de Nord, in urma testului nuclear efectual de autoritatile de la Phenian.

Pe aceeași temă

 

Diplomatii citati considera ca rezolutia urmeaza a fi supusa la vot in Consiliul in zilele urmatoare, anunta agentia Reuters, citata de Hotnews.

 

SUA vor transmite joi o ciorna de rezolutie pentru extinderea sanctiunilor impotriva Coreii de Nord.

 

Ambasadorul Power intentioneaza sa depuna, pentru a fi luata in considerare de Consiliul de Securitate, o ciorna de rezolutie pentru sanctiuni ca raspuns la testul nuclear recent si la nepermisa lansare de racheta”, a declarat un purtator de cuvant al SUA la ONU.

 

Acesta a adaugat ca se va lucra, impreuna cu Consiliul, la un raspuns dur la ultima serie de teste, menite sa dezvolte programul de arme nucleare.

 

SUA si China, ambele cu drept de veto in Consiliul de Securitate al ONU, negociaza aceasta rezolutie de mai multe saptamani, dupa testul nuclear coreean din 6 ianuarie.

 

***

 

Autoritatile din Coreea de Nord au anuntat acum cateva saptamani ca au testat cu succes o bomba cu hidrogen. Institutul american de Geologie anunţase că a inregistrat un cutremur cu magnitudinea de 5,1 in apropierea unui poligon de teste nucleare din Coreea de Nord.

 

Comunitatea internaţionala a criticat acţiunea Coreei de Nord. Coreea de Sud şi Japonia au criticat de asemenea testul, considerându-l o ameninţare la adresa securităţii lor.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22