SUA şi Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în sud-vestul Siriei

I.g. | 07.07.2017

SUA şi Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în sud-vestul Siriei, au declarat, vineri, trei oficiali americani citaţi sub acoperirea anonimatului de Associated Press, în timp ce preşedintele Donald Trump s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin pentru prima dată la summitul G20 de la Hamburg.

Pe aceeași temă

 

Acordul marchează un nou nivel de implicare al SUA în tentativele de rezolvare a războiului civil sirian. Deşi detaliile acordului şi modul în care va fi implementat acesta nu sunt clare deocamdată, încetarea focului ar urma să intre în vigoare duminică la prânz, scrie News.ro. Iordania şi Israelul sunt, de asemenea, incluse în acord, a spus una dintre sursele citate. Cei doi aliaţi americani au zone de graniţă cu sudul Siriei şi sunt îngrijoraţi de violenţele din ţara arabă.

 

Armistiţiul este separate de „zonele de deescaladare” care urmau să fie create în baza unui acord negociat de Rusia, Turcia şi Iran anul acesta. SUA nu au făcut parte din acel acord. Armistiţiile anterioare s-au prăbuşit sau au fost de scurtă durată şi nu este clar dacă acesta va funcţiona mai bine. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22