SUA si Rusia au redeschis comunicarea militara, pe fondul implicarii Moscovei in Siria

Tudor Despina | 23.09.2015

Rusii si americanii au redeschis canalul de comunicare la nivelul ministerelor Apararii. Decizia a fost luata in contextul implicarii Kremlinului in conflictul din Siria, potrivit unei surse din MAE rus.

Pe aceeași temă

 

Canalul (de comunicare) a fost redeschis. Dialogul a început. Astfel, americanii vor primi un răspuns corespunzător la toate întrebările (privind cooperarea Federației Ruse cu Siria) pe care le vor avea”, a spus sursa citata de agentia RIA Novosti, arata Agerpres.

 

In premiera dupa mai bine de un an, Washingtonul si Moscova au reluat, vinerea trecuta, contactul politic la nivelul ministerelor Apararii. Asta dupa ce secretarul american Ashton Carter si omologul sau rus Serghei Shoigu au purtat o conversatie telefonica.

 

Discutia a avut loc in contextul informatiilor unei implicari militare tot mai accentuate pe care Moscova o duce in Siria, tara aflata in plin razboi.

 

Ash Carter si Serghei Shoigu au discutat despre optiunile pe care cele doua state le au in regiune si despre eventuale masuri ca cele doua forte sa nu intre intr-o confruntare directa accidentala in tara din Orientul Mijlociu.

 

Dupa cum arata Pentagonul, cei doi inalti oficiali au analizat contextul in care "perspectivele se suprapun, dar si zonele de divergente", discutia fiind “constructiva”.

 

Ultimul contact ruso-american la nivelul Apararii a avut loc in august 2014, atunci cand secretar al Apararii era Chuck Hagel, SUA suspendand de la acel moment legaturile militare pe fondul implicarii rusilor in criza din Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22