SUA: Un politist a tras intr-un barbat de culoare intins la sol, cu mainile in aer

Dora Vulcan | 21.07.2016

Un terapeut american de culoare a fost impuscat de un politist in timp ce oferea asistenta unui autist, desi era intins la pamant cu mainile in aer, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Incidentul a avut loc in North Miami (Florida, sud-estul Statelor Unite). Barbatul a fost ranit la picior.

 

"A incercat sa explice ca e vorba de un pacient care sufera de probleme mentale, ca incearca sa-l faca sa revina in centrul de ingrijire si ca nu e nevoie de arme de foc, si-a ridicat chiar si mainile in aer pentru a arata ca nu e inarmat", a spus Hilton Napoleon, avocatul lui Charles Kinsey, in varsta de 47 de ani.

 

Imagini difuzate pe internet arata un barbat imbracat in tricou negru, intins in mijlocul strazii, tinand mainile in aer. Langa el, un tanar se joaca cu ceea ce pare a fi un camion de jucarie.

 

In inregistrare, care nu arata momentul impuscaturii, se aude cineva - Charles Kinsey, potrivit presei americane - care striga: "Nu are decat un camion de jucarie. Un camion de jucarie. Sunt terapeut comportamental". Dupa care barbatul il roaga pe "Rinaldo" - pacientul sau in varsta de 23 de ani - sa ramana linistit si sa se intinda la sol.

 

Intervievat pe patul de spital, Kinsey a explicat ca era ingrijorat pentru pacientul sau, nu pentru el. "(ma gandeam ca) daca aveam mainile in aer, nu vor trage in mine. (...) Vai, cat m-am inselat".

 

"Cand a tras (...), mi-am spus: Dumnezeule, tocmai am fost impuscat. Si l-am intrebat: 'Domnule, de ce ati tras in mine. Mi-a raspuns 'Nu stiu'", a povestit barbatul de culoare.

 

Presa afirma ca politistul care a tras a fost trimis in concediu administrativ si procurorul din Miami-Dade efectueaza o ancheta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22