SUA vor crește producția de muniție de artilerie cu 500% pentru Ucraina

L. G. | 26.01.2023

Pentagonul vrea să crească producția de muniție de artilerie cu 500% în următorii doi ani deoarece și-a epuizat stocurile după ce a trimis milioane de obuze în Ucraina, scrie New York Times.

Pe aceeași temă

După invadarea Ucrainei de Rusia, SUA s-au angajat să trimită în Ucraina peste un milion de obuze de artilerie de 155 mm. Înainte ca Pentagonul să forțeze creșterea producției, complexul militaro-industrial producea 14.400 de obuze de 155 mm pe lună, însă conform noului program producția va crește la peste 90.000 pe lună.

Potrivit The New York Times, un raport al Armatei SUA arată că planul va implica extinderea capacităților de producție și implicarea unor noi producători în programul care este descris ca fiind „cel mai agresiv efort de modernizare din aproape 40 de ai” complexului militaro-industrial american.

Obuzele neghidate de 155 mm care sunt trase de obuzierele Howitzers conțin părți care provin de la mai multe companii cum ar fi corpul oțel produs de General Dynamics și amestecul exploziv fabricat de BAE Systems. American Ordonance introduce explozibilul în corpul obuzului la care se înșurubează detonatoarele fabricate de alte câteva companii.

Planurile SUA de a intensifica dramatic producția de muniție în următorii doi ani arată că SUA se așteaptă să sprijine Ucraina împotriva Rusiei în anii următori și nu există niciun semn că luptele se vor încheia în curând.

Nu este clar este dacă planul este sustenabil, după cum oficialii militari americani au avertizat, pentru că este dificil să refaci stocurile în SUA, dar să înarmezi și Ucraina, pe măsură ce războiul se prelungește. Se estimează că forțele ucrainene folosesc aproximativ 90.000 de obuze de artilerie în fiecare lună, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu față de ceea ce SUA și Europa pot produce în prezent.

SUA au fost nevoite să se recurgă la un stoc mai puțin cunoscut de armament depozitat în Israel pentru a ține pasul cu cererea de muniție de artilerie a Ucrainei. De asemenea, Pentagonul a cerut ca forțele americane staționate în Coreea de Sud să trimită echipamente în Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22