Summit pentru securitatea Ucrainei. Următoarele săptămâni vor fi critice. Au nevoie de sprijin

Redactia | 26.04.2022

Oficiali din peste 40 de țări urmează să se întâlnească astăzi la baza aeriană Ramstein din Germania, pentru discuțiile privind ajutorul furnizat Kievului pentru a se apăra împotriva atacului rusesc.

Pe aceeași temă

Reuniunea va fi condusă de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, care s-a întâlnit duminică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 Generalul american Mark Milley, președintele Statului Major al forțelor SUA, a spus că un obiectiv cheie al discuțiilor este sincronizarea și coordonarea asistenței de securitate pentru Kiev, care include armament greu, precum și drone și muniție, potrivit Reuters.

 „Următoarele săptămâni vor fi foarte, foarte critice. Au nevoie de sprijin continuu pentru a avea succes pe câmpul de luptă. Și acesta este scopul acestei conferințe”, a spus generalul.

 Respinse de forțele ucrainene dintr-un asalt eșuat asupra Kievului în nord, trupele rusești s-au mutat în est pentru o ofensivă terestră în regiunile separatiste Donețk și Lugansk.

 Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, spunea săptămâna trecută că unul dintre lucrurile dorite de Lloyd Austin cu această ocazie „este deschiderea discuţiilor între ţări cu vederi similare privind relaţiile de apărare pe termen lung de care va avea nevoie Ucraina” ulterior.

 „Este vorba în principal de modernizare şi de a se asigura ca armata lor să fie în continuare puternică şi capabilă de a funcţiona în viitor. Nu este vorba de garanţii de securitate, ci de dispozitivul lor militar real”, a adăugat purtătorul de cuvânt al apărării americane”, a spus Kirby.

 Statele Unite au coordonat furnizarea de echipamente militare, în special muniţie, din aproximativ 30 de ţări pentru a veni în ajutorul forţelor ucrainene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22