Susținător al SI, vinovat pentru planificarea unui atentat la concerul lui Justin Bieber

E.b. | 28.11.2017

Un adolescent britanic a fost găsit vinovat luni de a fi planificat să intre cu o mașină într-o mulțime în capitala Țării Galilor, Cardiff, în timp ce un concert.

Pe aceeași temă

 
 
Este vorba desprte  concerul lui Justin Bieber. Totodată, și un centru comercial se afla pe o listă de posibile ținte pentru atacurile sale inspirate de Statul Islamic (SI), relatează Reuters, preluată de Agerpres.

 

Adolescentul de 17 ani, care nu poate fi numit din motive legale, a scris o "scrisoare de martiriu" în care afirmă că este "un soldat al Statului Islamic".
    

Poliția a găsit scrisoarea într-un rucsac în dormitorul său, conținând de asemenea un cuțit mare și un ciocan.
    
Serviciul de Urmărire Penală al Coroanei (CPS) a declarat că el intenționa să comită un atac similar celui din apropierea parlamentului britanic în martie, când un bărbat a intrat cu camioneta în pietoni pe Podul Westminster din Londra înainte de a înjunghia un polițist.
    

"Comportamentul acestui adolescent de-a lungul mai multor luni nu lasă nicio îndoială că el intenționa să ucidă cât mai mulți oameni posibil într-un atac ce amintește de incidentul de pe Westminster Bridge", a declarat Sue Hemming, șefa serviciului CPS de contraterorism.
    

"El a postat de asemenea conținut extremist online ce ar putea să îi încurajeze pe alții să comită acte teroriste și să descarce instrucțiuni despre modul cum pot comite atacuri de tip 'lup singuratic'", a adăugat ea.
    

Atacul de pe Podul Westminster a fost unul dintre cele cinci atacuri majore în acest an pe care autoritățile britanice le tratează ca incidente teroriste. Cinci persoane, inclusiv polițistul și atacatorul, Khalid Masood, au murit în acest incident.
    

CPS a mai declarat că elevul galez a postat propagandă a SI pe contul său de Instagram și parola sa de Instagram era "Truck Attack" (Atac cu camionul). El a cercetat posibile obiective, inclusiv Castelul din Cardiff, un teatru, o bibliotecă și un centru comercial, precum și concertul Bieber, ce a avut loc în iunie.
    

Adolescentul a recunoscut că deținea cuțitul și ciocanul și că a scris scrisoarea, dar a negat că intenționa să facă rău cuiva.
     

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22