Suspect arestat în atentatul de la metroul londonez. Atentatul, revendicat vineri de ISIS

Dora Vulcan | 16.09.2017

Poliția britanică a anunțat sâmbătă că a efectuat ''o arestare importantă'' în legătură cu atentatul cu bombă artizanală comis vineri dimineața într-o stație de metrou din Londra și care s-a soldat cu 30 de răniți, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

''Am făcut o arestare importantă în ancheta noastră în această dimineață'', a anunțat Neil Basu, un responsabil în combaterea terorismului din cadrul poliției britanice, potrivit unui comunicat. Suspectul, un bărbat de 18 ani, a fost arestat sâmbătă dimineață, de poliția din Kent (sud-estul Angliei) ''în zona portuară Dover'' în legătură cu ''fapte teroriste'', a precizat poliția, transmite Agerpres.

 

''Deși suntem mulțumiți de progresele înregistrate, ancheta continuă și nivelul de amenințare rămâne critic'', a adăugat Neil Basu.

 

Potrivit surselor citate, suspectul a fost plasat în custodie la o secție de poliție locală înainte de a fi transferat ''spre un post de poliție din sudul Londrei în timp util''.

 

Atentatul — al cincilea în șase luni în Regatul Unit — a avut loc vineri într-o garnitură de metrou, la o oră de vârf, 08.20 (07.20 GMT), în stația Parsons Green, sud-vestul Londrei.

 

Potrivit unui nou bilanț anunțat sâmbătă dimineața de serviciile medicale, 30 de răniți, dintre care unul se află în stare gravă, au primit îngrijiri medicale la spital și numai trei dintre aceștia mai sunt încă spitalizați.

 

 

ISIS a revendicat vineri atentatul 

 

 

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat vineri atentatul cu bombă la metrou, în staţia Parsons Green din sud-vestul Londrei, soldat cu 29 de răniţi, prin intermediul organului său de propagandă Amaq, au transmis vineri seară știrile PRO TV.

 

Atentatul a fost comis de către o ”unitate afiliată”, potrivit unui comunicat postat de Amaq pe reţele de socializare.

 

O bombă artizanală, plasată într-un metrou aglomerat la o oră de vârf, a rănit vineri dimineaţa 29 de persoane.

 

Statul Islamic a revendicat mai multe atentate comise în ultimele luni în Marea Britanie şi în Europa, relatează news.ro.

 

Atentantul a declanşat o amplă operaţiune de căutare a autorului sau autoritlor, a anunţat la LBC Radio primarul capitalei britanice, Sadiq Khan.

 

Poliţia britanică a anunţat că acesta este al patrulea atentat terorist comis în capitala britanică anul acesta.

 

Niciuna dintre cele 29 de victime nu a fost rănită grav în acest al cincilea atentat care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni.

 

Nivelul ameninţării teroriste a fost ridicat pe teritoriul britanic de la ”grav” la ”critic”, a anunţat vineri seara premierul Theresa May.

 

Şefa Guvernului britanic a anunţat totodată mobilizarea militarilor în locuri-cheie.

 

 

captura stirile PRO TV

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22