Sylvie Goulard, candidata Franței la postul de comisar european nu a trecut de audierile din comisii

Dora Vulcan | 03.10.2019

Sylvie Goulard, propusă de Franța pentru un post de comisar european, nu a trecut de audierile din comisiile ITRE şi IMCO ale Parlamentului European.

Pe aceeași temă

ITRE este comisia de Industrie Cercetare și Energie iar IMCO este cea privind Piața Internă și Protecția Consumatorilor.

În schimb, Goulard, care candidează la postul de comisar al Pieţei Interne, a primit unda verde a Comsiei Afacerilor Juridice.

„Deoarece nu a existat majoritatea necesară pentru a da undă verde de trecere la etapa următoare din partea Comisiilor responsabile cu audierea, s-a hotărât continuarea procedurii prin solicitarea de întrebări scrise de clarificare din partea doamnei Goulard. În baza răspunsurilor primite, Comisiile reunite vor decide următorii pași procedurali”, spune eurodeputata PNL Adina Vălean, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, unde a fost audiată Goulard, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din PE, a spus că i-a recomandat lui Goulard să vină cu toate clarificările necesare la audierea din PE pentru a lămuri suspiciunile care planează asupra integrității sale.

Goulard este vizată de două anchete, dintre care una a OLAF - Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene. Ultimul dintre dosare este încă deschis, deși ea a înapoiat 45.000 de euro, reprezentând rambursări necuvenite ale unor cheltuieli și salarii ale asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în CE de preşedintele Emmanuel Macron în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017.

Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

Parlamentul European a închis ancheta împotriva ei la sfârşitul lui august, constatând - conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt - doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22