Tancul rusesc T 72 al unei grupari kurde din Siria are numar de inmatriculare de Romania

E.b. | 02.09.2016

O grupare kurda, care lupta impotriva regimului sirian, a publicat fotografie cu un tanc pe care apare o placuta de inmatriculare din Bucuresti, Romania, cu steagul Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

 

Faceti cunostinta cu luptatorii kurzi din gruparea Jesh Al Thuwar, sau Armata Revolutionarilor din Siria. S-au filmat si fotografiat imediat dupa ce au cucerit localitatea Um Hosh, la nord de Alep. Pe site-ul lor apare in toata splendoarea si un tanc rusesc T 72, pe care este pus la loc de cinste un numar de inmatriculare romanesc, din Bucuresti: B 26 YKZ, conform stirileprotv.ro.

 

Este un numar de inmatriculare cu steagul Uniunii Europene, ceea ce arata ca a fost eliberat de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari din capitala Romaniei, dupa 2007, anul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana.

 

 

 

 

Pe site-ul gherilei din Siria este postata o fotografie a tancului pe care este montat numarul de masina romanesc, una facuta din fata. Pe site-ul unei agentii de presa din Siria apare o alta fotografie a tancului, din lateral. Sansele ca fotografiile sa fie trucate sint extrem de mici.

 

Potrivit Directiei permise si inmatriculari, placutele cu numarul Bucuresti 26 YKZ sint montate pe o masina aflata in circulatie. Si asta pentru ca, daca cereti preferential acest numar pentru masina, un mail de la DRPCIV va informeaza ca acesta este indisponibil la aceasta data,

 

La urma urmei, sa faceti rost de un numar romanesc nu este deloc greu. Puteti gasi unul pierdut sau furat. Si nu e complicat nici pentru cel care a ramas fara placuta. Trebuie sa se duca la Directia Permise si Inmatriculari cu buletinul, banii, actele masinii si o cerere pe propria raspundere in care sa spuna ca a pierdut sau i-a fost furat numarul de la masina.

 

In intreaga lume, vehiculele militare blindate nu au placute de inmatriculare ca cele civile, nici macar numere de institutie, ci coduri specifice fiecarei tari, vopsite pe blindaj.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22