Televiziunea de stat rusească a făcut publice țintele pe care Rusia ar putea să le atace în SUA

Redactia | 26.02.2019

Televiziunea de stat din Rusia a difuzat imagini cu obiective militare americane care ar putea fi vizate de Moscova in cazul unui atac nuclear.

Pe aceeași temă

In plus, televiziunea a anuntat ca racheta supersonica dezvoltata acum de Rusia ar putea lovi aceste tinte in mai putin de 5 minute.

Printre obiectivele prezentate se numara Pentagonul, dar si resedinta prezidentiala din Camp David, statul Maryland, potrivit The Guardian, preluat de Ziare.com.

Chiar saptamana trecuta, liderul rus Vladimir Putin a afirmat ca Moscova este pregatita, din punct de vedere militar, pentru o criza asemanatoare celei a rachetelor cubaneze, daca SUA isi doresc asa ceva.

Tensiunile se amplifica in Rusia din cauza temerilor ca SUA ar putea desfasura rachete nucleare cu raza intermediara in Europa pe masura ce Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare se destrama.

Amintim ca Donald Trump a anuntat oficial, la inceputul lunii februarie, ca SUA se retrag din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare încheiat cu Rusia în 1987. În replică, Putin a anunțat și el că Rusia își suspendă, de asemenea, participarea la tratat.

Statele Unite au sustinut, insa, ca nu au planuri imediate de a desfasura astfel de rachete in Europa si au catalogat avertismentele lui Putin drept "propaganda dezgustatoare". In prezent, SUA nu dispun de rachete nucleare cu raza intermediara, pe care ar putea sa le desfasoare in Europa.

Totusi, decizia de a retrage tara din tratat permite Statelor Unite sa inceapa dezvoltarea si desfasurarea unor astfel de rachete.

Intr-o emisiune difuzata duminica seara, Dmitri Kiselyov, prezentator al uneia dintre principalele emisiuni saptamanale pe teme politice, "Vesti Nedeli", a aratat o harta a SUA si a identificat mai multe tinte, despre care a spus ca Moscova le-ar putea lovi in cazul unui atac nuclear.

Obiectivele, pe care Kiselyov le-a descris ca fiind centre de comanda prezidentiale sau militare americane, au inclus, de asemenea, Fort Ritchie, un centru militar de instruire din Maryland inchis in 1998, baza aeriana McClellan din California, care a fost inchisa in 2001, si Jim Creek, o baza din statul Washington.

Kiselyov, care este un apropiat la Kremlinului, a spus ca racheta supersonica pe care o dezvolta Rusia poate lovi tintele in mai putin de 5 minute, daca este lansata de pe submarine rusesti.

"Pentru moment, nu amenintam pe nimeni, dar daca are loc o astfel de desfasurare, raspunsul nostru va fi instant", a spus prezentatorul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22