Tensiuni polono-franceze, înaintea alegerilor prezidențiale din Franța

L. G. | 08.04.2022

Guvernul Poloniei l-a convocat, vineri după-amiază, pe ambasadorul Franţei, pentru a-i cere explicaţii în contextul tensiunilor dintre preşedintele Emmanuel Macron şi premierul polonez, , notează mediafax.

Pe aceeași temă

MAE polonez l-a convocat vineri pe ambasadorul Franței după ce președintele Emmanuel Macron l-a acuzat pe premierul polonez Mateusz Morawiecki, de „antisemitism de extremă-dreaptă”.

Ministerul de Externe de la Varşovia a anunţat vineri după-amiază că l-a convocat pe ambasadorul Franţei, după ce Emmanuel Macron l-a acuzat pe premierul Mateusz Morawiecki de "antisemitism de extremă-dreapta".

"În urma declaraţiilor conţinute în interviul pe care preşedintele Republicii franceze, Emmanuel Macron, l-a acordat cotidianului Le Parisien, ministrul polonez de Externe, Mateusz Morawiecki, a decis convocarea ambasadorului Franţei", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

Într-un interviu acordat joi cotidianului Le Parisien, Emmanuel Macron l-a acuzat pe premierul Poloniei de "ingerinţe în campania electorală din Franţa", referindu-se la apropierea sa de candidata Marine Le Pen. De asemenea, Emmanuel Macron l-a acuzat pe Mateusz Morawiecki de "antisemitism de extremă-dreapta".

Tensiunile au izbucnit după ce Mateusz Morawiecki a criticat eforturile diplomatice ale lui Emmanuel Macron în relaţia cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru oprirea războiului din Ucraina. "Domnule preşedinte Macron, ce aţi obţinut după atâtea negocieri cu Putin?! Nu se negociază cu criminalii, criminalii trebuie combătuţi", afirmase Mateusz Morawiecki.

În replică, preşedintele Franţei a catalogat "nefondate" şi "scandaloase" criticile prim-ministrului polonez.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22