Tir cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

Redactia | 18.11.2020

Mai multe rachete au fost lansate marți seară, la Bagdad, asupra așa-numitei Zone Verzi, unde se află Ambasada Statelor Unite ale Americii, informează Euronews și Washington Post.

Pe aceeași temă

Sistemul anti-rachetă al ambasadei a ripostat. Reporterii din Bagdad au auzit mai multe explozii venind din Zona Verde (Green Zone), urmate de focuri rapide de culoare roșiatică, indicând că sistemul anti-rachetă al Ambasadei SUA, C-RAM, a fost activat.

BREAKING - Multiple rockets landed in #US embassy perimeters in central #Baghdad. US military C-RAM intercepting incoming rockets.pic.twitter.com/Mxh4YmT3JT

Oficiali de securitate irakieni au arătat că a fost vorba de două rachete Katiusha lansate asupra Ambasadei SUA, potrivit Washington Post.

Potrivit Euronews, există doi răniți, dar nu se cunoaște starea lor.

Zona Verde din Bagdad găzduiește sediul guvernului irakian, dar și mai multe ambasade, printre care și cea a Statelor Unite.

Atacuri frecvente asupra ambasadei SUA au loc la Bagdad, ceea ce a condus la amenințări din partea Washingtonului că își va închide misiunea din capitala Irakului și a iscat o criză diplomatică înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

ambasada sua green zoneAmbasada SUA din Bagdad se află în Zona Verde, alături de altre ambasade și sediul guvernului. Sursa foto: Google Maps.

La mijlocul lunii octombrie, milițiile susținute de Iran au anunțat că vor înceta temporar atacurile împotriva prezenței americane în Irak, inclusiv asupra ambasadei, cu condiția ca trupele coaliției conduse de SUA să se tretragă din Irak. Atacul de marți este un posibil semnal că acest armistițiu informal a luat sfârșit, mai scrie Euronews.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan și Irak până la jumătatea lunii ianuarie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22