Tiraspolul o acuză pe Maia Sandu că nu știe ce vorbește: „Urmele atacurilor duc în Ucraina”

L. G. | 26.04.2022

Președintele auto-proclamatei republici Transnistria, Vadim Krasnoselski, a declarat că autorii atacurilor ar putea fi urmăriți până în Ucraina și Maia Sandu „să nu vorbească despre ceea ce nu cunoaște”.

Pe aceeași temă

Declarația survine după ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că „intențiile de escaladare pornesc de la forțe pro-război din interiorul Transnistriei”.

„Urmele acestor atacuri duc în Ucraina”, a spus Vadim Krasnoselski, auto-proclamatul președinte al regiunii separatiste, potrivit Tass. „Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a târî Transnistria în conflict”.

El a scris pe Telegram că „Spre deosebire de doamna Sandu, noi știm absolut sigur, de unde au venit teroriștii și în direcția cărui stat au fugit. Vă asigur că nu au nicio legătură cu cetățenii din regiune”.

„Cerem Maiei Sandu să scutească de speculațiile sale personale comunitatea internațională, de concluzii pripite și acuzații la adresa cetățenilor regiunii transnistrene. Declarațiile oficialilor, în special de cel mai înalt rang, trebuie să fie bazate pe fapte verificate și a unor informații de încredere”, a scris acesta, potrivit UNIMEDIA.

Președinta Republicii Moldova a declarat marți că atacurile din regiunea susținută de Rusia au fost o încercare a facțiunilor din teritoriu de a crește tensiunile.

Pe de altă parte, potrivit Interfax, el ar fi cerut Moldovei să nu cedeze provocărilor.

„Vreau să fac un apel și la conducerea Ucrainei. Vă rog să investigați aceste fapte ale deplasării ilegale a anumitor grupări militante și săvârșirea de acte teroriste de către acestea aici, pe teritoriul Transnistriei. În plus, vreau să fac apel la conducerea Moldovei vecine. Nici nu cedaţi provocărilor, nu lăsaţi Moldova să fie atrasă în agresiune împotriva Transnistriei", a spus Krasnoselsky.

Autoritățile din Transnistria au acuzat marți că un „atac terorist” a avut loc împotriva unei unități militare din apropierea Tiraspolului, capitala regiunii controlate de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova.

Presa de stat de la Moscova a scris marți dimineața că o a doua explozie a distrus un centru radio din Transnistria care difuza programe în limba rusă. Ministerul rus de Interne a afirmat că „persoane necunoscute” s-ar afla în spatele atacului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22