Trump a refuzat desecretizarea unui memorandum referitor la implicarea Rusiei în alegeri

Dora Vulcan | 10.02.2018

Presedinele Statelor Unite, Donald Trump, a interzis, vineri, desecretizarea unui memorandum pe care democratii l-ar fi vrut public. Documentul e o replica la un document publicat de republicani privind investigatia in cazul ingerintelor Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA.

Pe aceeași temă

 

 

 

Intr-o scrisoare publicata vineri de Casa Alba, consilierul lui Donald Trump, Don McGahn, a informat ca desi presedintele "inclina sa declasifice documentul", nu poate face acest lucru la momentul actual, transmite ziare.com. 

 

 

"Standardele duble ale presedintelui, atunci cand vine vorba de transparenta, sunt inspaimantatoare. Motivul pentru publicarea memorandumului lui Nunes, anume transparenta, dispare atunci cand ar putea dezvalui informatii compromitatoare. Milioane de americani au o singura intrebare: Ce ascunde?" s-a intrebat retoric un membru al opozitiei din SUA.

 

 

Donald Trump si congresmeni republicani au publicat, in urma cu o saptamana, un memorandum controversat care contine informatii recent descretizate, argumentand ca documentul demonstreaza ca FBI foloseste in scop politic investigatia in cazul ingerintelor Rusiei in politica Statelor Unite.

 

 

Serviciile secrete americane au concluzionat inca din 2016 ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat o campanie de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA. Scopul campaniei ar fi fost sa ii faciliteze victoria lui Donald Trump si sa submineze sistemul liberal-democratic occidental.

 

 

FBI, Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala din SUA. Anchetatorii coordonati de procurorul special Robert Mueller suspecteaza ca ar fi existat legaturi intre apropiati ai lui Donald Trump si oficiali rusi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22