Trump a terminat tratamentul cu hidroxiclorochină după OMS și Franța l-au declarat periculos

Laurentiu Gheorghe | 26.05.2020

Presedintele american, Donald Trump, care a provocat un scandal dupa ce a anuntat ca ia hidroxiclorochina preventiv impotriva COVID-19, a anuntat ca si-a terminat acest tratament.

Pe aceeași temă

Acest lucru a fost anuntat dupa ce utilizarea de hidroxiclorochina, un remediu controversat promovat de unii cercetatori ca profesorul francez Didier Raoult in vederea vindecarii de COVID-19, a fost oprita de catre autoritati in Franta, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a supendat "ca masura de precautie" testele clinice cu acest medicament impotriva covid-19, in urma unui studiu publicat in revista The Lancet, relateaza BFMTV.

Locatarul Casei Albe este unul dintre sustinatorii infocati ai acestui medicament impotriva unor boli autoimune si poliartritei reumatoide.

Donald Trump a anuntat duminica, intr-un interviu, ca si-a terminat acest tratament cu hidroxiclorochina.

"Si de altfel sunt in continuare aici", a subliniat el, in replica unor studii stiintifice care pun la indoiala eficienta medicamentului in lupta impotriva COVID-19.

"Sincer, am auzit rapoarte extraordinare. Multi oameni cred ca le-a salvat viata. Medicii scot rapoarte. Aveti un studiu in Franta, aveti un studiu in Italia care erau studii incredibile", a declarat el.

Insa Trump nu a evocat studiul publicat in revista The Lancet, potrivit caruia clorochina sau derivatele sale, precum hidroxiclorochina, sunt ineficiente si chiar nefaste impotriva COVID-19.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22