Trump afirma ca va accepta rezultatul alegerilor din SUA insa doar daca el le va castiga

Vlad Toma | 21.10.2016

Donald Trump, candidatul republicanilor la functia de presedinte al SUA, a declarat ca va accepta rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA insa doar daca el este cel care le va castiga.

Pe aceeași temă

 

Pe fondul scandalului recent in care a fost acuzat de hartuire sexuala si a caderii in sondaje care i-a urmat, Trump a afirmat in mod repetat ca alegerile din SUA vor fi masluite. El le-a cerut sustinatorilor sai sa monitorizeze sectiile de votare si sa fie atenti la acele persoanele care vor incerca sa voteze fara a avea dreptul sa o faca.

 

In ultima dezbatere cu Hillary Clinton, intrebat daca va accepta rezultatul alegerilor, Trump a declarat ca o sa vada ce va face la vremea respectiva si ca deocamdata nu spune nimic pentru ca vrea sa pastreze suspansul. 

 

Incercand sa raspunda criticilor care i-au fost aduse dupa ce a anuntat ca nu va recunoaste alegerile, Trump a declarat: "Vreau sa le promit tuturor alegatorilor si sustinatorilor mei, si intregului popor al SUA, ca voi accepta rezultatul acestor alegerile prezidentiale istorice – insa doar daca le voi castiga." 

 

Guvernatorii republicani au respins insa aceste afirmatii, aratand ca nu exista niciun semn de coruptie la nivelul sistemului de vot din statele lor.

 

Barack Obama a respins si el afirmatiile lui Donald Trump legate de faptul ca alegerile prezidentiale din SUA ar putea fi fraudate, considerand ca declaratiile de acest tip fac rau democratiei americane.

 

Actualul presedintele considera ca afirmatiile lui Trump dovedesc inca o data ca aceasta nu este pregatit pentru functia pe care ar urma sa o ocupe in urma alegerilor, acuzandu-l ca foloseste tot felul de teorii conspirationiste pe care niciun om serios nu le poate crede.

 

Obama a afirmat ca acuzatiile lui Trump nu sunt bazate pe fapte, cu atat mai mult cu cat votul nici macar nu a avut loc inca: "Nu stiu daca te poti plange in acest sens inainte ca lucrurile sa aiba efectiv loc."

 

Presedintele american a mai spus ca astfel de declaratii despre masluirea alegerilor sunt lipsite de precedent in istoria SUA: "Eu nu am vazut niciodata, nici in perioada vietii mele, nici in intreaga istorie politica a SUA, un candidat la alegerile prezidentiale care sa incerce sa discrediteze alegerile inainte chiar ca votarea sa aiba loc. Astfel de afrimatii sunt lipsite de orice precedent", a mai spus Obama.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22