Trump amenință Toyota cu taxe vamale mai mari, daca va produce mașini in Mexic, nu in SUA

Vlad Toma | 06.01.2017

Donald Trump, presedintele-ales al SUA, a avertizat Toyota ca va trebui sa plateasca taxe mai mari pentru intrarea in SUA a automobilelor pe care vrea sa le construiasca in Mexic.

Pe aceeași temă

 

"Toyota Motors a anuntat ca va construi o noua fabrică în Baja, Mexic, pentru a construi modelul Corola, pentru SUA. Nu sunt de acord cu asta! Construiti in SUA sau veti plati taxe vamale mai mari," a scris Trump, pe contul sau de Twitter.

 

Presedintele-ales al SUA a multumit in 4 ianuarie companiei Ford pentru ca a renuntat la constructia unei noi fabrici in Mexic si a decis sa mareasca numarul de locuri de munca la o fabrica din Michigan:

 

"Multumesc Ford pentru ca a renuntat la construirea unei noi fabrici in Mexic si a creat 700 de locuri de munca in SUA. Acesta este doar inceputul - vor urma si mai multe astfel de decizii," a transmis Trump.

 

Cu o zi inainte, el declarase ca SUA nu va mai renunta la locurile sale de munca si nu isi va mai exporta bogatiile ci va deveni cel mai mare magnet mondial pentru inovatie si crearea de locuri de munca.

 

In aceeasi zi, presedintele-ales ceruse General Motors sa produca automobile in SUA, atragand atentia ca altfel va trebui sa plateasca taxe vamale mai mari:

 

"General Motors trimite modelul Chevy Cruz, fabricat in Mexic, pentru a fi vandut, fara sa plateasca nicio taxa vamala. Construiti in SUA sau veti plati taxe vamale mai mari," a scris Trump, pe contul sau de Twitter.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22