Trump anunta anularea Loteriei Vizelor; Romania participa la acest program

E.b. | 31.01.2018

Donald Trump, presedintele SUA, a anuntat cerintele care vor sta la baza reformei din domeniul imigratiei. Una dintre masuri vizeaza anularea programului Loteriei Vizelor. Romania era printre tarile participante la respectivul program.

Pe aceeași temă

 

 

"Trebuie sa ne securizam granitele. Asta inseamna sa construim un zid la granita sudica si sa angajam mai multi oameni pentru a asigura siguranta comunitatilor noastre. Un alt pilon vizeaza incheierea Loteriei Vizelor, un program care ofera in mod aleatoriu carti verzi, fara sa tina cont de merite, indemanare sau siguranta poporului nostru.

 

Este timpul sa ne indreptam catre un sistem de imigratie bazat pe merit care admite oameni calificati, care doresc sa munceasca si care vor iubi si respecta tara noastra", a subliniat Donald Trump, in fata camerelor reunite ale Congresului, unde a sustinut in premiera traditionalul discurs privind Starea Uniunii, conform Mediafax.

 

Trump a anuntat cu mai multe ocazii ca are de gand sa anuleze Loteria Vizelor. Printre primele dati, a folosit ca pretext faptul ca un suspect de terorism ar fi intrat in SUA prin intermediul acestui program. El a acuzat atunci tarile participante ca trimit in SUA "cei mai rai oameni".

 

Nu oricine poate ajunge insa in SUA prin Loteria Vizelor. Dintre milioanele de potentiali imigranti inscrisi in program sunt selectati aleatoriu 50.000, care sunt apoi verificati conform procedurilor in rigoare inainte de a li se permite sa intre pe teritoriul american.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22