Trump anunță suspendarea temporară a tuturor imigrărilor în SUA din cauza pandemiei de Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 21.04.2020

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat luni că va închide temporar țara față de toți imigranții ca precauție față de răspândirea coronavirusului și pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor.

Pe aceeași temă

Decizia, anunțată de președintele american pe Twitter, reprezintă atingerea unui obiectiv pe termen lung a politicii lui Trump de a reduce imigația, folosindu-se de criza sanitară și economică cu care se confruntă SUA ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Democrații l-au criticat rapid pe Trump pe care îl acuză că a creat o diversiune pentru a distrage atenția de la ceea ce ei numesc a fi un răspuns lent și greșit la criza creată de coronavirus.

Trump argumentează în schimb că deciza sa vine în ajutorul forței de muncă interne. Milioane de americane și-au pierdut locurile de muncp după ce companiile și-au concediat angajații din cauza măsurilor de distanțare socială și izolare decretate la nivel național pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Președintele SUA a scris luni pe Twitter că, luând în considerare ”atactul din partea Inamicului Invizibil” și ”nevoia de a proteja joburile” cetățenilor americani, a decis să semneze un ordin executiv prin care să suspende temporar imigrația în SUA

Oricum, imigrația era stopată în mare măsură în Statele Unite datorită restricțiilor traficului la frontieră și a interdicțiilor de zbor intrate în vigoare pe măsură ce virusul se răspândește pe tot globul.

Anterior, un ordin de urgență medicală publică a fost emis de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA care interzicea intrarea străinilor în țară pentru a opri răspândirea virusului. Granițele cu Mexic și Canada au fost închise pentru călătoriile neesențiale în timp ce tribunalele pentru analiza cererilor imigranților au fost închise, audierile fiind amânate.

Pe 12 martie, Trump a anunțat că suspendă zborurile din Europa către SUA, această decizie urmând interdicțiilor de a primi cetățeni din China și Iran.

Casa Albă nu a comentat și nu a dat detalii referitoare la motivele care stau la baza acestei decizii, momentul când va intra în vigoare sau a bazei legale în care va fi emis decretul prezidențial.

„În timp ce țara se luptă ci pandemia, în timp ce angajații își riscă viața, președintele îi atacă pe imigranți și îi învinovățește pe alții pentru propriile sale eșecuri”, a declarat fost candidat democrat la președinție, Amy Kloubuchar pe Twitter.

Măsurile împotriva coronavirusului se intensifică în SUA pe măsură ce numărul deceselor cauzate de coronavirus a depășit 42.000 în SUA. Numărul total al persoanelor infectate este de 786,968, potrivit datelor comunicate de Universitatea John Hopkins.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22