Trump către protestari: Nu vom renunța niciodată, nu ne vom recunoaște înfrângerea. Vom opri furtul

Laurentiu Gheorghe | 06.01.2021

Trump le-a spus susținătorilor adunați la Washington, în ziua în care Congresul s-a reunit pentru a certifica victoria lui Joe Biden în alegeri: „Vom opri furtul de voturi” și nu va recunoaște înfrângerea.

Pe aceeași temă

Miile de susținători adunați pentru a-și simpatia față de președintele Donald Trump au scandat împotriva recunoașterii rezultatului alegerilor prezidențiale pe care le consideră fraudate: „Opriți furtul” și „Luptăm pentru Trump”. Președintele încă în exercițiu a salutat mulțimea și a criticat mass-media că nu ar arăta numărul real al participanților.

Trump a afirmat, totodată, că vicepreședintele Mike Pence poate răsturna alegerile. „Dacă Mike Pence face ceea ce trebuie, noi câștigăm alegerile”, a spus Trump. Congresul SUA a început ședința excepțională în urma căreia va certifica victoria lui Biden în alegerile prezidențiale.

Deși Donald Trump a declarat miercuri că „nu” va recunoaște „niciodată” înfrângerea sa prezidențială și i-a cerut vicepreședintelui său Mike Pence să refuze certificarea victoriei democratului, vicepreședintele SUA a anunțat că nu se va opune certificării victoriei în alegerile prezidențiale a lui Joe Biden și și-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

În Congres, care își desfășoară ședința miercuri, chiar liderul senatorilor republicani a declarat că refuzul recunoașterii victoriei lui Biden în cursa pentru Casa Albă ar arunca democrația americană într-o „spirală a morții”.

Chiar dacă se așteaptă ca mai mulți congresmeni republicani să ridice obiecții care vor prelungi dezbaterile pentru aprobarea voturilor electorale, certificarea victoriei lui Joe Biden nu este pusă la îndoială de niciun analist politic. Astfel că republicanii vor obiecta la voturile electorale din Georgia și Pennsylvania, astfel încât Congresul va trece prin acest proces de cel puțin trei ori.

Victoria lui Biden va fi certificată astăzi, iar el va depune jurământul pe 20 ianuarie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22