Trump: Coreea de Nord, un stat infractor, o amenințare și un motiv de stânjeneală pentru China

E.b. | 03.09.2017

Președintele american Donald Trump va convoca duminică echipa de securitate națională. Motivul: testul nuclear din Coreea de Nord, care va fi supusă unor noi sancţiuni.

Pe aceeași temă

 

Discuţia va fi bazată pe noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

 

"Echipa de securitate națională monitorizează îndeaproape. Președintele și echipa sa de securitate națională vor avea o întâlnire pentru a discuta mai multe, în cursul zilei de astăzi. Vă vom oferi actualizările după cum este nevoie", a anunțat într-o declarație de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

 

Pe de altă parte, ministrul finanțelor Steven Mnuchin a declarat că SUA vor pregăti noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord. 


"Voi pregăti o serie de sancțiuni, pe care le voi prezenta președintelui", a anunțat Mnuchin la postul de televiziune Fox News, adăugând: "cei care fac afaceri cu ei (Coreea de Nord) nu vor putea face afaceri cu noi. Vom lucra cu aliații noștri. Vom lucra cu China". Totodată, Mnuchin a declarat că îi va cere președintelui Trump să ia serios în considerare sistarea oricărui tip de comerț cu Coreea de Nord. 

 

 

Trump: Acțiunile Coreii de Nord sunt ostile și periculoase pentru SUA
 

 

Președintele american Donald Trump a scris duminică pe contul său de Twitter că "declarațiile și acțiunile (Phenianului) continuă să fie foarte ostile și periculoase pentru Statele Unite", informează DPA.

 

"Coreea de Nord a efectuat un Test Nuclear de proporții. Cuvintele și acțiunile lor continuă să fie foarte ostile și periculoase pentru Statele Unite...", a scris Trump.


Tweet-ul a fost urmat de încă două tweet-uri. În primul, Trump a scris: "...Coreea de Nord este un stat infractor care a devenit o amenințare uriașă și un motiv de stânjeneală pentru China, care încearcă să ajute, dar fără prea mare succes". "Coreea de Sud află, după cum le-am spus, că discuțiile lor de calmare a tensiunilor cu Coreea de Nord nu vor funcționa, ei înțeleg un singur lucru!", a continuat liderul de la Casa Albă. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22