Trump dă vina pe Antifa pentru violențele de la Capitoliu. Un republican îl contrazice

Redactia | 12.01.2021

Donald Trump a dat vina pe „oamenii Antifa” pentru invadarea Capitoliului miercurea trecută, dar a fost contrazis de un republican care i-a spus că nu e așa pentru că el a fost acolo.

Pe aceeași temă

Președintele american a dat vina pentru violențele de la Capitoliu pe Antifa, mişcare de stânga antifascistă şi antirasistă, deși imaginile de la fața locului au arătat că protestatarii purtau însemnele susținătorilor lui Trump, inclusiv celebrul acronim MAGA - Make America Great Again.

Donald Trump a dat vina, într-o discuţie privată, pe „oamenii Antifa” pentru invadarea Capitoliului miercurea trecută, relatează site-ul de ştiri Axios, care citează surse de la Casa Albă.

El a fost însă contrazis de interlocutorul său, congresmanul republican Kevin McCarthy, care i-ar fi replicat președintelui că erau susținătorii săi: „Știu asta. Am fost acolo”.

Donald Trump a făcut afirmaţia într-o discuţie telefonică de peste 30 de minute pe care a avut-o luni dimineaţă cu liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, scrie Axios, care citează un oficial de la Casa Albă şi o altă sursă aflată la curent cu respectiva convorbire, potrivit Agerpres.

Convorbirea a fost tensionată şi purtată pe un ton agresiv pe alocuri, au mai precizat sursele citate.

McCarthy l-a contrazis însă pe Trump: „Nu e Antifa. E MAGA. Știu asta. Am fost acolo”, potrivit Axios.

Congresmanul l-ar fi apostrofat pe președinte: „De ajuns. E gata. Alegerile s-au terminat”.

Mai mult, McCarthy l-ar fi sfătuit pe Donald Trump să-l sune pe Joe Biden, să se întâlnească cu preşedintele ales şi să lase o scrisoare de bun-venit în biroul de la Casa Albă pentru succesorul său, conform relatării.

Reuters precizează că, până la scrierea articolului, Casa Albă nu a răspuns solicitării de a comenta relatarea din Axios. Nici reprezentanţii lui McCarthy nu au putut fi contactaţi.

Invadarea Capitoliului săptămâna trecută de către susţinătorii lui Trump a întârziat certificarea victoriei lui Biden.

Trump, care a contestat, fără dovezi, validitatea victoriei în alegeri a lui Biden, iniţial a salutat protestul susţinătorilor săi, dar apoi a condamnat violenţele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22