Trump, dispus sa se intalneasca cu Kim Jong-un: Nu e nicio problema daca discutam

Vlad Toma | 20.05.2016

Donald Trump, candidatul republicanilor la functia de presedinte al SUA, a declarat recent ca este dispus sa se intalneasca cu liderul Coreei de Nord, dictatorul Kim Jong-un, pentru discutii pe tema programului nuclear al acestei tari.

Pe aceeași temă

 

"Voi discuta cu el, nu cred ca e nicio problema daca discutam", a afirmat Trump, citat de BBC.

 

Coreea de Nord a fost pana in prezent extrem de izolata pe plan international, SUA criticand in mod repetat testele nucleare efectuate de aceasta tara.
 

Hillary Clinton a criticat aceasta declaratie a lui Trump, considerand ca republicanul are "o atractie bizara pentru politicieni puternici din strainatate".
 

Clinton a mai transmis ca politica externa a lui Trump nu are niciun sens.

 

Trump a declarat de asemenea, la Fox News, ca a facut multe greseli de-a lungul celor 9 luni de campanie dar, daca nu le-ar fi facut, nu ar fi castigat.

 

Candidatul republicanilor si-a modificat mult parerea despre Vladimir Putin, pe care il considera in trecut un mare lider. Trump a criticat acum interventia Rusiei in Ucraina.
 

Problemele legate de testele nucleare din Coreea de Nord ar putea fi rezolvate prin discutii cu Kim Jong-un, dictatorul din Coreea de Nord, si printr-o presiune continua pusa pe autoritatile de la Beijing, crede Trump.
 

"Voi pune presiune pe China pentru ca suntem mult mai puternici decat ei din punct de vedere economic... China poate rezolva totul printr-un singur telefon sau o intalnire", a spus Trump.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22