Trump este fericit: A semnat in Arabia Saudita acorduri de 380 de miliarde de dolari

E.b. | 21.05.2017

Statele Unite si Arabia Saudita au semnat sambata acorduri economice in valoare de peste 380 miliarde de dolari in prima zi a lui Donald Trump la Riad, a anuntat ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir.

Pe aceeași temă

  

"Cele doua tari au semnat o serie de acorduri. Valoarea investitiilor depaseste 380 de miliarde de dolari", a spus Jubeir intr-o conferinta de presa comuna cu secretarul de stat american Rex Tillerson, conform AFP.  

 

Potrivit agentiei oficiale saudite SPA este vorba de 34 de intelegeri in diferite domenii precum apararea, petrolul sau transporturile aeriene. 

 

Vorbind cu jurnalistii dupa o ceremonie oficiala, Trump a spus ca a fost fost o "zi minunata", transmite Reuters.

 

 

 

 

Presedintele american a vorbit despre "sute de miliarde de dolari investiti in Statele Unite si in locuri de munca, locuri de munca, locuri de munca. Asa ca vreau sa multumesc intregului popor din Arabia Saudita".

 

Trump si-a inceput primul turneu prezidential extern cu o vizita in Arabia Saudita, unde a fost primit cu caldura. 

 

Donal Trump si Regele Salman au parut ca se inteleg bine, discutand fara translator. La palatul sau, suveranul saudit l-a decorat cu medalia Regelui Abdulaziz, cea mai inalta distinctie civila a tarii.

 

Printre intelegerile semnate se afla si una de peste 100 de miliarde de dolari prin care Arabia Saudita va cumpara arme din Statele Unite.

 

De asemenea, gigantul petrolier national Saudi Aramco a semnat acorduri in valoare total de 50 miliarde de dolari cu companii americane, acestea fiind parte a strategiei Regatului de a-si diversifica economia dincolo de exporturile de petrol, potrivit directorului executiv al Aramco

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22