Trump îi cere lui Putin să facă publice informațiile pe care le are despre fiul lui Joe Biden

Redactia | 30.03.2022

Donald Trump i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin, în plin război din Ucraina, să dezvăluie potențiale informații compromițătoare pe care le-ar putea avea despre fiul șefului statului american.

Pe aceeași temă

Fostul președinte republican revine astfel la acuzațiile pe care le-a tot repetat, mai ales în timpul campaniei sale pentru președinția din 2020, și care au fost respinse de Hunter Buden.

Băiatul președintelui este una dintre țintele preferate ale lui Donald Trump. Tabăra lui Trump l-a criticat repetat pe Hunter afirmând că ar avea interese economice în Ucraina și China în perioada în care tatăl său era vicepreședintele lui Barack Obama (2009-2017).

Într-un interviu difuzat marți de programul „Just the News” din cadrul „Real America's Voice”, domnul Trump a dat asigurări că soția unui primar al Moscovei i-ar fi dat 3,5 milioane de dolari lui Hunter Biden și „familiei” acestuia.

"Sunt mulți bani. Ea i-a dat 3,5 milioane de dolari și cred că Putin ar putea spune mai multe. Cred că ar trebui să facă public ceea ce știe", a spus Trump.

„Cred că ar trebui să știm și noi acest răspuns”, a adăugat el în timpul interviului realizat la reședința sa din Florida.

Donald Trump îl întrebase deja pe Joe Biden, în timpul unei dezbateri dinaintea alegerilor prezidențiale, „De ce, întreb așa, din curiozitate, soția primarului Moscovei i-a dat 3,5 milioane de dolari fiului tău?”.

„Nu este adevărat”, a răspuns democratul.

Donald Trump l-a acuzat în trecut pe Joe Biden că a obținut demiterea unui procuror ucrainean pentru a proteja o companie de gaze (Burisma) ca să nu fie urmărită penal pentru corupție, deoarece fiul său se afla în consiliul de administrație al firmei.

Această „afacere ucraineană” i-a adus lui Donald Trump activarea procedurii de demitere, după ce a fost acuzat de opoziţie că a abuzat de funcţiile sale prezidenţiale făcând presiuni în Ucraina să-l investigheze pe rivalul său politic şi activităţile fiului acestuia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22