Trump, împiedicat să-și susțină dicursul despre "Starea naţiunii" până la redeschiderea Guvernului

Redactia | 24.01.2019

Democrații nu îi vor permite lui Donald Trump să își susțină discursul despre "Starea naţiunii".

Pe aceeași temă

Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, Nancy Pelosi, relatează postul CNBC și agenția Reuters, potrivit Mediafax.

În urma anunțului făcut de Pelosi, liderul de la Casa Albă a informat că va organiza un eveniment "alternativ" și a acuzat-o pe această că "îi este frică de adevăr".

Președintele Camerei Reprezentanților a făcut acest anunț în contextul în care Guvernul Statelor Unite a intrat oficial în blocaj parţial pe 21 decembrie 2018, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casă Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontieră cu Mexic.

"Repet, aștept cu nerăbdare să vă primesc în Camera Reprezentanților la o dată convenită de ambele părți pentru acest discurs, în momentul în care Guvernul va fi redeschis", a declarat Pelosi într-o scrisoare adresată lui Donald Trump.

Pelosi a mai informat că majoritatea democrată din Camera Reprezentanților nu va trece o rezoluție necesară pentru aprobarea unei sesiune comune în Congres, unde va fi susținut discursul. Aceasta a declarat că democrații "nu vor lua în considerare o rezoluție care îi permite președintelui să susțină discursul despre Starea Națiunii în Camera Reprezentanților".

Donald Trump, a anunţat, joi seară, că i-a anulat un turneu în străinătate preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în contextul în care aceasta i-a cerut anterior să reprogrameze discursul.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape patru săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22