Trump, întâlnire cu Macron la Paris. Controversele legate de Rusia se accentuează VIDEO

E.b. | 13.07.2017

Președintele american Donald Trump a ajuns joi dimineața la Paris pentru o vizită de două zile în cursul căreia se va întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Pe aceeași temă


 

UPDATE: Președintele american Donald Trump a ajuns joi dimineața la Paris pentru o vizită de două zile în cursul căreia se va întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron și va fi invitat de onoare la parada militară anuală de Ziua națională a Franței, relatează AFP, Reuters și DPA, preluate de Agerpres


Înainte de a începe partea diplomatică și comemorativă a vizitei, Trump are prevăzută o întâlnire cu personal militar și civil american

 

 

De asemenea, miliardarul republican speră să găsească în următoarele două zile un răgaz, departe de acuzaţiile legate de încercările lui Donald Trump Jr. de a obţine informaţii compromiţătoare de la o posibilă apropiată a Kremlinului, transmite France Presse, preluată de News.ro.

 

În timpul unei vizite fulger, preşedintele american va avea ocazia de a fi invitatul de onoare la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a Franţei. De asemenea, acesta va merge la mormântul lui Napoleon Bonaparte din Domul Invalizilor şi va cina la un restaurant renumit din turnul Eiffel.

 

Donald Trump şi Emmanuel Macron vor privi parada de pe Champs-Elysees, care marchează o sută de ani de la intrarea americanilor în Primul Război Mondial alături de Franţa.

 

 

Cazul Natalia Veselniţkaia

 

 

Miliardarul republican şi-a petrecut ultima zi la Casa Albă încercând să apere comportamentul fiului său, lăudându-i ”transparenţa” după publicarea unor e-mailuri legate de întâlnirea sa cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia. De asemenea, preşedintele s-a plâns din nou de cea mai oribilă ”vănătoare de vrăjitoare” politică din istorie în legătură cu acuzaţiile că reprezentanţii Kremlinului au colaborat cu asociaţii campaniei Trump.

 

Macron (39 de ani) speră să folosescă greutatea istorică a evenimentului şi grandoarea franceză pentru a-l fermeca pe imprevizibilul Trump - la doar şase săptămâni după ce l-a primit pe Vladimir Putin în Palatul Versailles.

 

În Londra, Berlin, Bruxelles şi Paris, liderii europeni se întreabă cum se pot descurca cu preşedintele american, a cărui agendă naţională a întors pe dos relaţiile transatlantice. Macron speră să construiască o relaţie cu noul ocupant de la Casa Albă, care să-i permită să influenţeze politica americană sau, cel puţin, să evite clivaje puternice între UE şi Washington.

 

Există deja tensiuni legate de încălzirea climatică şi comerţ, în vreme ce Trump şi-a exprimat la finele anului trecut criticiile legate de UE şi a evitat în martie o strângere de mână cu Angela Merkel.

 

Este foarte greu să joci şah cu un bărbat a cărui strategie este un complet mister şi a cărui singură consistenţă este urmărirea intereselor naţionale ale Statelor Unite”, a declarat expertul pentru relaţii internaţionale Bertrand Badie de la Universitatea Sciences Po din Paris.

 

Discuţiile dintre cei doi lideri ar urma să se concentreze pe eforturile comune de combatere a jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi Irak.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22