Trump, o alta infrangere: Casa Alba retrage proiectul care contracara Obamacare

E.b. | 25.03.2017

Presedintele american Donald Trump a cerut retragerea proiectului de reforma a Sanatatii de pe agenda Camerei, din cauza lipsei unei majoritati, relateaza presa americana citata de AFP. Retragerea proiectului este o lovitura pentru Trump, care a intervenit in forta pentru a sustine proiectul.

Pe aceeași temă

 
 

 
 

Retragerea proiectului este o lovitura pentru Trump, care a intervenit in forta pentru a sustine proiectul, Casa Alba facand lobby pe langa aliatii din Congres, scrie Reuters. Trump a declarat si el ca eforturile pentru abrogarea Obamacare au incetat pentru moment.


Republicanii au avertizat vineri ca nu au suficiente voturi pentru promovarea unei reforme a sanatatii in ciuda retragerii unui democrat, dupa ce presedintele Donald Trump a cerut un vot riscant, care ar putea insa sa-i afecteze serios prima parte a mandatului.


Donald Trump le-a transmis marti republicanilor din Congres ca risca sa piarda majoritatea in legislativul american daca voteaza impotriva abrogarii Obamacare, intr-o interventie in forta pentru a-si sustine prima mare lege a mandatului sau.


Textul pe care l-a elaborat pentru abrogarea legii adoptate de Barack Obama in 2010 ar instaura reforme in sensul liberalizarii pietei private de asigurari de sanatate.


Dar reducerea programului de alocatii publice, in special pentru persoanele cele mai sarace, s-a lovit de opozitia mai multor republicani moderati. De cealalta parte, conservatorii duri considera ca reforma nu merge suficient de departe si pastreaza prea mult din "Obamacare".


Pentru promovarea legii, Trump ar fi avut nevoie de 216 voturi. Minoritatea democrata se opune in bloc. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22